Scopul radiatorului dumneavoastra consta in racirea lichidului care asigura racirea motorului. In cazul unui blocaj sau unor scurgeri, motorul dumneavoastra se supra-incalzeste rapid si poate suferi daune ireversibile si poate duce la imobilizarea vehiculului .

Scurgerile de lichid de racire sunt cauzate de crapaturi, imbatranirea cauciucului din care sunt confectionate racordurile elastice, coliere defecte sau montate gresit, gauri in radiator sau defectiuni mai grave. Metalul radiatorului este subtire si poate fi usor deteriorat, dar principala cauza a scurgerilor de lichid de racire consta in coroziune. Recomandam inspectarea de profesionisti a sistemului dumneavoastra de racire cel putin o data pe an.

Golirea si umplerea reprezinta o parte critica a intretinerii de rutina. La temperaturile ridicate din motor lichidul de racire devine coroziv. O concentratie gresita (prea mare sau prea mica) va accelera procesul de coroziune si poate cauza scurgeri dezastruoase. Daca vom identifica orice scurgeri de lichid de racire le vom putea remedia sau vom inlocui piesa deteriorata.